VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Australien på egen hand - Resa 2
Eden Valley
Nästa dag gör vi en utflykt till vingårdarna i Eden Valley. Vi tar vägen förbi vingården Bethany Wines och fortsätter över Mengler’s Hill och den vackra utsiktsplatsen med vy över hela dalgången. Strax efter Australiens äldsta familjeägda vingård, Yalumba, svänger vi till höger och kör en bra bit genom det vackra landskapet mot den lilla staden Keyneton. Hade vi istället fortsatt en liten bit rakt fram vid Yalumba, så hade vi kommit till Almond Hill som är ett Bed & Breakfast som sedan många år drivs av svenskan Sandra Boman.

Strax innan vi kommer fram till Keyneton är det skyltat vänster för att komma till Henschke. Vi fortsätter en bra bit till och vägen övergår till grusväg innan vi kommer fram till vingården. Henschke räknas som en av Australiens absolut främsta vingårdar och deras Hill of Grace som ett av Australiens främsta viner. Det är närmare 40 grader varmt ute och ännu varmare i provningsrummet den här dagen, men de bästa vinerna är naturligtvis de röda 2005 Mount Edelstone, 2005 Cyril Henschke och 2004 Hill of Grace. Vi tyckte även att deras nya vin 2005 Hill of Roses samt 2005 Tappa Pass Shiraz med glasförslutningen VINO-LOK var bra och hade riktigt bra potential med några är till på nacken. Flera vingårdar i Australien som börjat med VINO-LOK har dock fått problem med silikonet som sitter på ”glaskorken” och tätar mot flaskan, så det tyska företag som utvecklat VINO-LOK håller på att försöka åtgärda problemet.

På tillbakavägen stannar vi till i Angaston och vinbaren Taste Eden Valley där man kan prova många lokala viner. Här ligger också Barossas bästa pub Barossa Brauhaus Hotel som också har en mycket bra vinbutik. En bit utanför Angaston ligger även Barossas näst bästa restaurang, Vintners Bar & Grill. Restaurangen ligger granne med en marknadsplats där man kan köpa allehanda färska och ekologiska matvaror – en verklig upplevelse. Vintners är bra och vi provar en 2005 Rockford Basket Press Shiraz samt en bra 2008 Pewsey Vale Riesling från Eden Valley.

 

Inledning - Australien på egen hand - Resa 2
Sydney
Hunter Valley
Rutherglen, King Valley och Goulburn Valley
Yarra Valley
Tasmanien
Melbourne
Mornington Peninsula
Coonawarra
McLaren Vale
Adelaide Hills
Barossa Valley
Eden Valley
Clare Valley
Adelaide
Margaret River

Perth
 

© Copyright 2009
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB