VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Australien på egen hand - Resa 2
Perth
På vägen in mot Perth ser vi att det har hänt mycket under de senaste 10 åren. Många fler skyskrapor och ett helt nytt pendeltåg som går ner till de södra förorterna. Vi checkar in på The Richardson Hotel som ligger på ca 15 minuters avstånd från centrum. Det är över 40 grader varmt ute, men vi ger oss ändå ut på en promenad till centrum. På den stora gågatan ligger en av Perth bästa vinbutiker Vintage Cellars

Perth är kanske den större stad som ligger längst från någon annan stor stad. Staden påminner en del om hur San Francisco en gång var och befolkning är blandad och har en mycket avslappnad livsstil. Det finns många caféer, pubar, restauranger och rockklubbar och spelningar listas bland annat på Enjoy Perth och Perth Gig Guide. I Perth finns även Miss Maud som kommer från Sverige. Hon driver ett stort antal brödaffärer och även en svenskinspirerad restaurang som serverar smörgåsbord. Till restaurangen hör även en hotelldel.

Perth byggdes där floden Swan River breddar sig innan den rinner ut i Indiska oceanen, och ligger skyddad en bit från kusten. Vill man så tar man en vacker båttur med Captain Cook Cruises från hamnen i Perth längs med Swan River ut till den lilla staden Fremantle vid kusten. Här, liksom i Perth, finns det massor av restauranger och en av de mest kända är Joe's Fish Schack nere vid vattnet.

Norr om järnvägsstationen ligger Perths största restaurangdistrikt och pubdistrikt, Northbridge. Här finns många barer med live band och när vi är där är det stor karneval med många rock- och jazzband som spelar på olika utomhusscener. I Highgate som ligger 10-15 minuters promenad från Northbridge hittar man en av Australiens bästa vinbarer Must Winebar. Här finns nästan allt och tycker man om champagne så är det här ett måste.

Det finns många bra restauranger i Perth som till exempel Balthazar som fick utmärkelsen ”Årets Vinlista 2009” av Gourmet Traveller. På vårt hotell fick en mycket bra bar och restaurang, Opus. Man har också en bra vinlista och vi provar en 2003 Wolf Blass Platinum Label.

Vår resa bland australiensiska vindistrikt lider mot sitt slut och imorgon sätter vi oss på planet mot Sydafrika och nya vindistrikt.

 

Inledning - Australien på egen hand - Resa 2
Sydney
Hunter Valley
Rutherglen, King Valley och Goulburn Valley
Yarra Valley
Tasmanien
Melbourne
Mornington Peninsula
Coonawarra
McLaren Vale
Adelaide Hills
Barossa Valley
Eden Valley
Clare Valley
Adelaide
Margaret River

Perth
 

© Copyright 2009
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB