VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

VinNytts förslag på vinresa till Australien på egen hand - Resa 2
Rutherglen, King Valley och Goulburn Valley
Efter 7, timmars körning söderut från Hunter Valley kommer vi fram till vindistriktet i Rutherglen som ligger runt den lilla staden Rutherglen precis innanför gränsen till delstaten Victoria. Vi stannar till vid Rutherglen Wine Experience Visitor Informaton Centre och plockar på oss kartor innan vi åker till vårt boende på Tuileries Rutherglen där man också har en riktigt bra restaurang. Det finns ca 20 vingårdar i omgivningarna och intill restaurangen har Rutherglen Estates sitt provningsrum. Den kvinnliga vinmakaren, Nicole Esdaile, har bland annat producerad en riktigt bra Zinfandel och man är mycket entusiastiska inför framtiden, då Zinfandel hittills varit en ovanlig druva i Australien, men den verkar trivas bra i Rutherglen.

Vi fortsätter på Highway 31 och strax efter Wangaratta kör vi av mot vindistriktet King Valley för ett besök hos Brown Brothers Milawa Vineyard. Vi är nu i den del av delstaten Victoria som heter High Country Wine Regions och här ligger en av de finaste rutterna att köra, The Great Alpine Road. I staden Glenrowan finns platsen där den ökände banditen Ned Kelly och hans gäng slutligen dödades av polisen. Det har kommit flera filmatiseringar om Ned Kellys liv och de två mest kända är en film med Mick Jagger i huvudrollen från 1970 samt en film som kom 2003 med Heath Ledger i huvudrollen.

Även nästa vindal vi besöker ligger i en av High Country Wine Regions nämligen Goulburn Valley. Här hittar man bland annat vingården Tahbilk. Vingården grundades 1860 och ligger längs Goulburn River. Vingården är sedan länge kulturklassad och här finns alla gamla byggnader bevarade i ursprungligt skick. Här finns ett vin som heter 1860 Vines Shiraz och som kommer från ett 0,5 hektar stor odling med vin som planterades 1860 och som klarade sig från vinlusen. Detta är några av de äldsta Shiraz stockarna som finns i världen. Annars är Tahbilk mycket kända för sina viner på Marsanne.

 

Inledning - Australien på egen hand - Resa 2
Sydney
Hunter Valley
Rutherglen, King Valley och Goulburn Valley
Yarra Valley
Tasmanien
Melbourne
Mornington Peninsula
Coonawarra
McLaren Vale
Adelaide Hills
Barossa Valley
Eden Valley
Clare Valley
Adelaide
Margaret River

Perth
 

© Copyright 2009
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB